Utbildning och aktiviteter

Östra Svealands Hundungdom

  

Utbildningar och aktiviteter

 

 

Varje år arrangerar Östra Svealands Hundungdom ett antal olika utbildningar och aktiviteter, Utbildningarna är framför allt riktade till instruktörer eller personer som vill bli instruktörer. Håll utkik här för att se när det dyker upp något kul!

 

Allmänna regler för utbildningar

Vid för många anmälda måste lokalklubbarna med flera deltagare anmälda själva välja vem som ska få gå utbildningen och inte. Anledningen till att vi gör på detta sätt är för att medlemmar från så många olika klubbar som möjligt ska få möjlighet att gå utbildningen. Exempel: Lokalklubb X har anmält 8 st medlemmar till en utbildning och lokalklubb Y har endast anmält 1 deltagare. Utbildningen blir även snabbt fulltecknad och alla anmälda kan inte gå kursen. Då kommer lokalklubb X att få välja ut ett visst antal av deras anmälda som ska få gå kursen och resterande som inte får gå denna kurs kommer då att beredas plats på nästa utbildningsstart.

 

Det är viktigt att inbetalningen av kursavgiften kommer från lokalklubbens konto. Detta eftersom det ska vara förankrat i lokalklubbens styrelse att personen går kursen samt att vi bara betalar tillbaka kursavgiften till lokalklubbens konto och inte till privatpersoners konton. Efter genomförd utbildning kommer lokalklubben att få tillbaka 50 % av anmälningsavgiften för sina deltagare. Observera att lokalklubben inte får tillbaka några pengar för deltagare över 25 år. Om en anmäld deltagare uteblir från kursen får man inte tillbaka kursavgiften.

 

_________________________________________________________________________________

 

 

Utbildningar och aktiviteter just nu

 

 

Missa inte vår...

Fototävling!

 

Nu är det dags för östra Svealands hundungdom att göra om hemsidan och vi efterlyser därför fina bilder på era hundar som ska pryda sidan. Samtidigt tänkte vi ha en tävling där en bild kommer vinna och priset är ett presentkort från Dogmania på 500kr!

 

Hur deltar man då i tävlingen? Skicka en bild till webmaster@oshu.se och skriv något om bilden. Du kan även adda upp en bild i kommentarsfältet till dena post på vår facebooksida och skriva något om bilden. Tävlingen avslutas den 29 oktober.

 

Alla som deltar ger därmed sitt medgivande att bilden används på nya hemsidan.

 

Lycka till!

 

 

_____________________________________________________________________

 

Inbjudan till

Instruktörsclinic med Kickan Nikolic

 

Motivera de svåraste hundarna på kurs!

 

Har du någonsin haft en hund på kurs som bara inte vill ta belöningen? Eller där hunden inte fokuserar på sin ägare, kanske ett jaktintresse som tar över? Denna clinic är till för att inspirera och ge verktyg till dig som instruktör att hjälpa dina kursare på bästa sätt.

 

Kickan Nikolic har med glädje och motivation som ledord utbildat hundar och hundägare i 15 år. Genom hennes träningsfilosofi ”Play is the Way” hjälper hon hundägare att utveckla en bättre kommunikation och ett bättre samspel med sin hund och samtidigt ha riktigt kul!

 

Clinicen riktar sig till dig som instruktör inom SHU (samt instruktör från SBK i mån av plats). Platserna går i första hand till medlemmar i hundungdom vid anmälan före 25e augusti.

 

Vi kommer under dagen att jobba både teoretiskt och praktiskt med hundar som faller inom kategorin som clinicen avser. Har ni kanske själva en sån hund? Skriv gärna några rader om din hund i anmälan så kan den vara med som en av våra testekipage!

 

Har ni några frågor eller är intresserade av att gå? Maila till info.oshu@gmail.com!

 

NÄR Lördagen 21/10 kl 10-16. Vi bjuder på fika, men egen lunch medtages.

 

VAR Södra Stockholms Hundhall, Grustagsvägen 6, 138 40 Älta

www.altahundhall.se

 

PRIS 500 kr för SHU & 650 kr för instruktörer hos SBK.

 

ANMÄLAN görs på info.oshu@gmail.com med ”Instruktörsclinic” som ämne. Ange medlemsnr., personuppgifter ev. allergier samt rekommendation från

styrelsen i din klubb. Sista anmälninsdatum 15e september. Maxantal 20 pers.

 

BETALNING Observera att anmälan inte är komplett förrän anmälningsavgiften

är inbetald till PG 4330968-1, betalningsmottagare är Östra Svealands Hundungdom. Skriv namn samt att det gäller instruktörsclinicen. Anmälan är bindande.

______________________________________________________

 

 

Inbjudan till

Bruksinstruktörsutbildning

 

 

Vi i Östra Svealands Hundungdom hälsar er varmt välkomna till brukslydnads instruktörsutbildningen för Therese Palm. Hundungdomar har förtur på dessa platser fram till sista anmälningsdagen den 31 augusti och är enbart giltig om betalningen har skett tills dess. För hundungdomar under 25 år som genomfört utbildningen får lokalklubben tillbaka 50%

av kursavgiften. Anmälan sker till kim93meyer@gmail.com, ange medlemsnummer, personuppgifter och rekommendation av styrelsen.

 

Förkunskapskrav:

- Grundmodulen

- Verkat som assistent/hjälpare på två kurser senaste två åren

- Tävlat och uppnått godkänt resultat i bruks högre klass

(utbildningen får göras utan dessa meriter, men certifikatet fås först när de är uppnådda)

 

Datum för utbildningen:

28 - 29 oktober

12 november (Märsta-Sigtuna brukshundklubb)

2 - 3 december

20 januari

10 februari - Examination

 

Plats & tid:

Uppsala Brukshundklubb (se vägbeskrivning nedan) alla dagar förutom den 12e november då vi kommer vara på Märsta-Sigtuna brukshundklubb.

Dagarna beräknas pågå mellan 9 - 17 varje tillfälle med paus för lunch 12 - 13. Fika serveras under eftermiddagen. Meddela om ni har några allergier.

 

Att ta med till kursen:

Hunden (behöver inte tas med första helgen men om behov finns går det bra)

Kläder och skor efter väder

Gott hundgodis, leksak och vatten till hunden

Anteckningsblock och penna

Bur till hunden om du önskar detta (bra för teoridelen och lunchen)

 

 

 

Kontakt:

Vid frågor eller funderingar är ni välkomna att kontakta Kim Meyer (kommer även finnas på plats under utbildningen).

Mail: kim93meyer@gmail.com

Mobil: 0762028244

 

Vägbeskrivning

Besöksadress: Stora Djurgården (Vårdsätravägen), 756 46 UPPSALA

Från Stockholm: Från E4:an, kör av mot Uppsala södra, avfart 186. Ta rakt fram i den lilla rondellen vid Gnista, för att därefter ta vänster i den stora rondellen för att köra in på Kungsängsleden, fortsätt ca 4 km. Vid stora daghammarsköldskorsningen är det bara att fortsätta rakt fram på Vårdsätravägen ca 2,5 km för att sedan ta rakt fram i rondellen. Efter ca 500 meter kommer du se en liten grusparkering till höger, för att därefter se skylten ”Brukshundklubb” vid en liten nedförsbacke, ta av till höger och du är framme vid Uppsala Brukshundklubb.

 

Snabbval för google maps (knappnål): https://goo.gl/maps/VPi2jUCbek62

 

 

______________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NYHETER!

2017-09-27

Missa inte chansen att vinna ett presentkort på 500 kronor! Var med i vår fototävling!

 

2017-08-04

Är du instruktör och vill ha hjälp med att hantera de krångliga hundarna på kurs? Kolla in på vår clinic!

 

 

 

____________________